Waarom scrubben na de zomer zo belangrijk is

Waarom scrubben na de zomer zo belangrijk is

Bye bye, zomer! De herfst is duidelijk terug in het land. Het perfecte moment om extra aandacht aan je huidverzorging te besteden. Want hoe heerlijk die zomermaanden ook zijn, lief voor je huid is de warmste periode van het jaar helaas niet! Zout, chloorwater en zonlicht zetten je huid behoorlijk onder druk.

Waar chloor en zout voornamelijk een uitdrogend effect op de huid hebben, richten de UV-stralen in zonlicht diepere schade aan. UVB-stralen beschadigen je buitenste huidlaag. Ze prikkelen de pigmentcellen in je huid en zorgen voor een bruine teint, maar kunnen helaas eveneens zonnebrand en huidkanker veroorzaken. UVA-stralen dringen nog dieper in de huid en tasten de lagere huidlagen aan. Ze werken huidveroudering in de hand, doen de productie van collageen en elastine afnemen -belangrijke bouwstenen die je huid stevig en soepel houden – en veroorzaken rimpels, huidvlekjes, zonnebrand en huidkanker.

En ook puistjes zijn het gevolg van een hete zomer. Zonnecrème, zweet, vuildeeltjes… doen je huidporiën verstoppen. Je talgproductie stijgt, als een soort van ingebouwd verdedigingsmechanisme van je huid tegen de zon. Die combinatie is nefast voor het ontstaan van puistjes. Gek genoeg kan je er na de zomer nog meer last van krijgen. Zonblootstelling zorgt er immers voor dat je huid zich sneller vernieuwt. Na de zomer gebeurt precies het omgekeerde. Het huidvernieuwingsproces duurt langer, waardoor dode huidcellen zich opstapelen en je poriën makkelijk verstopt geraken.

Mijn remedie tegen dat zomergeweld? Scrubben en hydrateren!

Precies daarom lanceerde we de iconische Body Care Duo set. Die combineert onze deluxe scrub en delicate bodybutter. Deze topcombo geeft je huid de oppepper die ze nodig geeft. De Deluxe scrub bevat fijne zoutmineralen uit de Dode Zee die opgestapelde dode huidcellen en onzuiverheden elimineren en je huid weer zijdezacht maken. De perfecte basis voor een likje van onze rijke bodybutter! De Fine Delicate Bodybutter voedt je huid diepgaand én helpt de vochtbalans herstellen.

Bekijk hier: body care duo

Regelmatig scrubben is de sleutel voor een gezonde, glanzende huid. Nog niet helemaal overtuigd? Ik geef je 6 redenen waarom.

  • Boost voor je doorbloeding: Een scrubbeurt werkt als een goede massage en geeft je doorbloeding een boost. En dat zie je, want een goed doorbloede huid oogt gezonder.
  • Weg met dode huidcellen: Onze huid bestaat uit drie lagen: de opperhuid, de lederhuid en het onderhuidse bindweefsel. Die zorgen er samen voor dat de huid zich continu vernieuwt. Nieuwe huidcellen ontstaan onderaan en duwen de oudere huidcellen naar boven. De oudste cellen liggen helemaal bovenaan. Ze zijn dood, maar dat betekent niet dat ze nutteloos zijn. Ze beschermen je huid tegen schadelijke indringers van buitenaf én tegen uitdrogen. Een teveel aan dode huidcellen maakt je huid echter grauw en dof. Met een zachte peeling verwijder je het teveel aan dode cellen. Je huid glanst en voelt weer zacht aan.
  • Betere hydratatie: Een gezonde huid kan werkzame stoffen in verzorgingsproducten beter opnemen. Regelmatig scrubben houdt je huid soepel en gehydrateerd.
  • Minder puistjes: Ook je gelaat heeft baat bij scrubben. Omdat je huid er veel delicater is, gebruik je hiervoor het best altijd een aangepast product. Een zachte gezichtsscrub verwijdert dode huidcellen en onzuiverheden en gaat verstopte poriën tegen. Zo heb jij minder last van die vervelende puistjes.
  • Bye bye ingegroeide haartjes: Niets vervelender dan ingegroeide haartjes… Omdat ze niet door de buitenste huidlaag geraken, groeien deze haartjes verder onder de huid. Regelmatig scrubben elimineert dode huidcellen en maakt je huid als het ware wat dunner, waardoor haartjes makkelijker de weg naar buiten vinden.

Last but not least: je huid extra in de watten leggen voelt ook als een beetje SELF-time! Gun jezelf af en toe een mini-welnessmomentje in de badkamer. De perfecte feelgood remedie!

Fine Deluxe Body Scrub

Last but not least: je huid extra in de watten leggen voelt ook als een beetje SELF-time! Gun jezelf af en toe een mini-welnessmomentje in de badkamer. De perfecte feelgood remedie!

Fine Deluxe Body Scrub

Wanneer niet scrubben?

Is je huid helemaal overstuur, dan kan zelfs een milde scrub een tikje too much zijn. Focus je bij een zware acné-opstoot, allergische reactie of andere ernstige huidreactie liever op een goede verzorging en voeding van je huid. Ook bij zonnebrand, snij- of andere open wondjes laat je het scrubben liever even achterwege. Dat betekent niet dat je onze scrubs helemaal niet kan gebruiken. Voeg twee eetlepels van de Deluxe Bodyscrub toe aan het badwater. Het perfecte recept voor een heerlijk moment van selfcare én een hydraterende oppepper voor je huid.

Maakt scrubben al deel uit van jouw verzorgingsritueel? Wil je graag nog meer weten over scrubben? Let me know!

Liefs,

Team SELF

Onze herfstfavorieten