Wat schuim met je huid doet

Wat schuim met je huid doet

Je huid wassen met een rijkelijk schuimende douchegel: voor heel wat mensen is het dagelijkse kost. Ik begrijp het wel, het hele idee van ‘hoe meer schuim, hoe beter’ is ons met de paplepel ingegeven. Maar wist je dat schuim je huid behoorlijk onder druk zet? We hebben vandaag allemaal een moderne huid, die extra gevoelig is door luchtvervuiling, UV-straling, stress, computerschermen, droge lucht, ongezonde voeding… Je huid reinigen, voeden en kalmeren met milde producten is dus een must. Voor iedereen!

Schuim droogt je huid uit

Heb je na een douchebeurt een dikke laag bodylotion nodig om je huid te verzachten? Grote kans dat je douchegel daar voor iets tussenzit. Schuimende wasgels tasten het beschermende huidlaagje aan die de vochtbalans van je huid reguleert en bacteriën op afstand houdt. Boosdoeners in het verhaal zijn chemicaliën zoals SLS (sodium lauryl sulfate): een stof die reinigt, intens schuimt en vooral heel goedkoop is. Geen wonder dat zoveel beautymerken het goedje in hun douchegels stoppen. Lief voor je huid is het allerminst. Vooral bij mensen met een droge, gevoelige huid en huidaandoeningen zoals eczeem en psoriasis kan het de huidkwaliteit nog meer onder druk zetten.

Douchegels bevatten vaak siliconen

Dat heel wat shampoos siliconen op je lokken loslaten, is niets nieuws. Maar wist je dat ook douchegels vaak siliconen, paraffine of aardoliederivaten bevatten? Die ‘zachtmakers’ leggen een laagje op de huid, waardoor je huid gevoed lijkt, maar in realiteit afgedekt wordt. Het resultaat? Je huid kan geen zuurstof of water opnemen en zal op termijn alweer dehydrateren. Bovendien zijn zulke stoffen behoorlijk belastend voor ons milieu, terwijl er natuurlijke én veilige alternatieven bestaan.

Je huid heeft hydratatie nodig

Een stralende huid betekent een gehydrateerde huid. Maar hoe kan je huid gezond blijven als je ze ’s ochtends al onder druk zet met uitdrogende douchegels? Ruil je schuimende zeep in voor een zachter alternatief. Een voedende wasemulsie maakt écht een verschil. Kies voor een natuurlijk product, zonder agressieve chemicaliën, en start al onder de douche met het verzorgen van je huid.

Na maanden van hard labeur kunnen we eindelijk onze nieuwe hand en body wasgel aan jullie voorstellen. De SELF hand en bodywash is 100% vegan en vrij van nasties, zoals jullie van ons gewoon zijn. En naast een zachte reiniging werkt de wasgel aan jouw huidconditie. De showerlotion versterkt de natuurlijke huidbarrière en beschermt je huid tegen uitdrogen. Voor een zachte reiniging, langdurig comfort en een zijdezachte huid.