Zo maak je een geweldige eerste indruk!

Zo maak je een geweldige eerste indruk!

Hoe maak je de best mogelijke eerste indruk? Een goede eerste indruk is het begin waar je op hoopt als je iemand nieuw leert kennen! En dat is iets waar ik al wel wat mensen heb in getraind. Daarom geef ik jullie mijn drie beste tips! Pas ze toe voor dat eerste gesprek met je eventueel toekomstige baas, hou ze in je achterhoofd als je voor het eerst de ouders van je geliefde ontmoet.

1. DRESS TO IMPRESS

Denk wat langer na over je outfit! Kies iets waar je je krachtig én toch comfortabel in voelt. Je hoeft niet je hoogste heels boven te halen, maar kies vooral iets waar jij je echt goed in voelt en wat toch gepast is gezien de gelegenheid. Een verzorgde look scoort natuurlijk direct puntjes, zowel bij de toekomstige schoonmama als bij de Human Resources Manager voor die droomjob van je!

2. SMILE

Elk contact begint met begroeting. Glimlach! Een warme, oprechte glimlach doet wonderen! Zelfs al ben je zenuwachtig of heb je niet zo heel veel zin in deze afspraak, een glimlach is meteen een goed begin van een ontmoeting. Smile en begroet je contactpersoon op een positieve, open manier en kijk de persoon in de ogen! Als kan geef je ook een krachtige handdruk!

3. DENK AAN JE LICHAAMSHOUDING

Een open lichaamshouding is belangrijker dan je denkt! Een big no no zijn gekruiste armen of een onderuitgezakte houding. Zit rechtop en kruis je armen niet over elkaar en richt je lichaam rechtstreeks naar de persoon met wie je praat. Een beetje naar de persoon toe leunen is ook altijd dé manier om je interesse te tonen!

Drie eenvoudige tips die je kan toepassen voor een volgende eerste afspraak! Veel succes lieverds!