Zo werk je je to-do lijstje in 1.2.3 af!

Zo werk je je to-do lijstje in 1.2.3 af!

December staat gekend als een drukke maand. Alle cadeautjes moeten gekocht worden, kerstdiners moeten voorbereid worden en tegelijk moet je op het werk ook nog even alles afwerken zodat je zonder stress (ahum) aan de feestdagen kan beginnen! Ik geef je enkele tips om je productiviteit op topniveau te krijgen!?

1. Maak een Planning

Chaos kan je missen als de pest wanneer je to-do-lijst overloopt van de taakjes. Maak een weekplanning en hou je er ook zoveel mogelijk aan. Herplan als je niet rond geraakt en probeer je weer opnieuw aan de nieuwe planning te houden. Zet er alles is: van deadlines tot boodschappen tot sporten tot me-time. Maar met een planning behoud je tenminste een overzicht.

2. Vergeet geen tijd voor jezelf in te plannen

Je productiviteit bereikt dieptepunten als je maar blijft gaan en gaan en gaan. Dus neem op tijd een pauze. Plan op tijd die me-time in. Een beetje slow-down tijd en je gaat zien, je komt weer als herboren terug om al die taakjes op te nemen. Maar zonder wat me-time geraak je nooit aan het einde van de feestdagen zonder een breakdown.

3. Bundel je werk

Ik probeer zo weinig mogelijk van de hak op de tak te springen om zo de focus op 1 ding te houden. Bv: dan ga ik weer een uurtje mailtjes behandelen, dan plan ik een periode social media-beheer in, dan ben ik weer bezig met pakketjes maken voor de klanten. Ik probeer dus hetzelfde werk te bundelen, want zo moet ik maar op 1 opdracht focussen.

4. Beloon jezelf

Treat yourself na een moeilijke taak. Spreek met jezelf af: na deze rotklus mag ik van mezelf even lossgehen op Youtube. Of even ontspannen met een telefoontje naar je bestie. Of een heerlijke SELF-momentje te plannen met onze producjtes 🙂 Je gaat méér gemotiveerd zijn om je taakjes af te handelen als er ook iets leuks tegenover staat.

4. Beloon jezelf

Treat yourself na een moeilijke taak. Spreek met jezelf af: na deze rotklus mag ik van mezelf even lossgehen op Youtube. Of even ontspannen met een telefoontje naar je bestie. Of een heerlijke SELF-momentje te plannen met onze producjtes 🙂 Je gaat méér gemotiveerd zijn om je taakjes af te handelen als er ook iets leuks tegenover staat.

Hoe probeer jij productief te blijven? Tips & tricks zijn altijd welkom! Want ik moet toegeven … vaak is het gemakkelijker gezegd dan gedaan ;-). Ik hoop alvast dat je kan genieten van een geweldige ‘kerst-december-maand’, zonder al te veel stres en vooral met héél veel liefde en geluk!

Liefs,

Team SELF