Een vitale huid? Een goede zonnebescherming is een must!

Een vitale huid? Een goede zonnebescherming is een must!

Wist je dat de zon dé belangrijkste boosdoener van vroegtijdige huidveroudering is? Dat heeft alles te maken met de straling van de zon. Zo’n 95% van de stralen die je huid kunnen bereiken zijn UVA-stralen. UVA-licht is er altijd – ook bij bewolkt weer – en dringt moeiteloos doorheen glas, wolken… en je huid. UVA-straling is zo krachtig dat het je DNA kan beschadigen. Het gevolg? De werking van je elastine- en collageenvezels verandert, waardoor je huid verslapt en rimpels ontstaan. UVA-straling kan ook overgevoeligheid aan zonlicht in de hand werken én pigmentvlekken doen ontstaan. En laten we het risico op huidkanker niet vergeten!

​De overige 5% UV-stralen zijn van het UVB-type. UVB-stralen laten je huid bruinen maar zijn ook verantwoordelijk voor het burnen. Je staat er misschien niet bij stil, maar een gebruinde tint is het bewijs dat het natuurlijke verdedigingsmechanisme van je huid in werking getreden is. Om zich tegen Uv-straling te beschermen, maakt je lichaam immers melanine aan, dat je huid bruin kleurt. Is je huid verbrand? Dan heeft haar natuurlijke bescherming gefaald. Telkens je verbrandt, loopt je huid onherroepelijke schade op.

Jezelf tegen de zon beschermen doe je niet enkel op een tropische vakantiebestemming, maar het hele jaar door!

Kies voor de juiste zonbescherming

Elke vorm van zonneschade tast je huid aan en verhoogt je risico op huidkanker. Het is dus cruciaal om je huid tegen UVA- én UVB-stralen te beschermen. Opgelet: niet ieder zonneproduct beschermt ook tegen UVA-straling. Let dus goed op de verpakking!

Onze gloednieuwe Boost of Protection met SPF 30 biedt een breedspectrum bescherming. Dat betekent dat het je zowel tegen UVA- als UVB-stralen beschermt. Een belangrijke plus! En oh ja, ons nieuwste SELF-product is 100% vegan, natuurlijk!

Smeer voldoende!

Je huid dagelijks tegen schadelijke UV-stralen beschermen is een must voor een gezonde, stralende huid!

Smeer je gelaat en andere lichaamsdelen die aan zonlicht blootgesteld worden elke ochtend in met zonnecrème. Gebruik voldoende product! Om je huid volgens de beschermingsfactor op de verpakking te beschermen, zou je per vierkante centimeter huid 2 milligram zonnemelk moeten smeren. Gebruik je slechts de helft, dan ben je ook maar voor 50% beschermd.

Een handig geheugensteuntje:

  • Gezicht: halve theelepel
  • Armen en benen: vier eetlepels
  • Buik en rug: twee eetlepels

Fel zonlicht, zwemmen of zonnebaden? Dan heeft je huid meer nodig. Smeer om de twee uur een extra laag zonnecrème om je huid optimaal te beschermen.

Hydrateer je huid

De warmte van de zon heeft een uitdrogend effect op de huid en put haar natuurlijke voorraad vetzuren uit. Het resultaat? Een droog, schilferig, rimpelig vel. Besteed dus ook tijdens de zonnige maanden extra aandacht aan hydratatie.

Onze Boost of Protection zit boordevol natuurlijke antioxidanten zoals druivenpitolie die zonbeschadiging en vroegtijdige huidveroudering tegengaan én je huid intens hydrateren.

Tip: De zachte, waterresistente zonnemelk is trouwens 100% veilig voor kinderen, zwangere vrouwen, bij huidproblemen én chemotherapie. Kortom, de perfecte bondgenoot voor iedereen die zijn huid gezond wil houden.

Kalmeer je huid

Na een blootstelling aan de zon heeft je huid extra aandacht nodig. Breng je huid tot rust met een intens voedende crème. Door haar herstellende werking kan je de SELF body butter perfect als aftersun gebruiken. De rijke crème smelt op de huid en maakt ze stralend en zijdezacht. De 100% natuurlijke en vegan ingrediënten voeden je huid en dragen bij aan een optimaal herstel en evenwichtige vochtbalans. Samen met onze Boost of Protection is onze Fine Delicate Body Butter je perfecte partner in crime tegen zonneschade.

Zoek de schaduw op

Een goede zonnecrème gebruiken is één ding, maar zeker geen excuus om urenlang te liggen bakken en braden. Dat geldt zeker ook voor de allerkleinsten onder ons. Slechts een paar keer verbranden tijdens je jeugd verhoogt de kans op melanoom, huidkanker dus, drastisch. En dat allemaal voor een bruin kleurtje. Jong of oud: zoek zoveel mogelijk de schaduw op en probeer zeker tussen 12 en 15u de zon te vermijden. Draag beschermende kledij en blijf weg van de zonnebank. Wist je dat de straling van een zonnebank tot maar liefst zes keer sterker is dan de middagzon in de tropen? Een absolute no-go dus.

Geniet van het zonnetje (dat zich nu even verstopt) maar hou het veilig!

Liefs,

Team SELF