Huidverzorging kiezen in functie van je leeftijd? Niet doen!

Huidverzorging kiezen in functie van je leeftijd? Niet doen!

Ben jij in deze periode ook al met de grove borstel doorheen je badkamerkasten gegaan? Ik merk dat heel wat vriendinnen druk in de weer zijn met de grote lenteschoonmaak. Honderden euro’s aan verzorgingsproducten die in de vuilbak belanden wegens vervallen of niet goed bevonden. Zonde toch?

Alles start natuurlijk bij het kiezen van de juiste verzorgingsproducten. Een grote fout die velen maken? Ze staren zich blind op hun leeftijd. Ik begrijp het wel. We dromen allemaal van een jeugdige, stralende huid en daar spelen cosmeticareuzen maar al te graag op in. Klinkende reclameboodschappen en uitgebreide (dure!) anti-agingslijnen beloven de strijd tegen de zwaartekracht en rimpeltjes aan te gaan.

Maar guess what, huidverzorging heeft helemaal niets met leeftijd te maken! Waar het wel om draait? Begrijpen wat je huid je vraagt. Iedere huid is uniek. Jouw huid heeft waarschijnlijk iets heel anders nodig dan de huid van je moeder, zus of vriendin. De behoefte van je huid verandert trouwens elke dag.

Opgelet voor kapers op de kust

Stress, temperatuurschommelingen, leeftijd, omgevingsinvloeden,… Tal van factoren drukken een stempel op je huid. Dat je huid plots droger voelt, gevoeliger is of meer rimpeltjes vertoont, is dus niet ongewoon.

Onze huid staat trouwens behoorlijk onder druk. We hebben allemaal een moderne huid die voortdurend belaagd wordt door schadelijke invloeden van buitenaf.

Denk aan:

  • Luchtvervuiling: fijnstof en andere vervuilende luchtdeeltjes hechten zich aan je huid en tasten de beschermende huidbarrière aan
  • UV-straling: UVA-stralen zetten de elasticiteit van huidvezels onder druk en zorgen zo voor vroegtijdige huidveroudering. UVB-stralen doen je huid verbranden.
  • Stress: stresshormonen zoals cortisol verhogen de talgproductie en maken je huid gevoeliger voor puistjes en andere huidproblemen.
  • Blauw licht: doet je huid sneller verouderen en kan voor pigmentvlekjes, fijne lijntjes en rimpeltjes zorgen.
  • Droge lucht: haalt het broodnodige vocht uit je huid.

Nooit eerder hadden zovelen last van huidirritaties, gevoeligheid, roodheid, jeuk, schilfering en (chronische) huidproblemen. En zelfs als je huid gezond voelt, kan ze door stressoren van buitenaf vatbaarder zijn voor reactie.

Je huid heeft nood aan voedende producten met pure, eerlijke ingrediënten die de gevoeligheid niet triggeren. Geef je huid de kans om zich optimaal te beschermen en op een natuurlijke manier te herstellen.

Het geheim om je huid in topvorm te houden

Mijn ultieme verzorgingstip? Check elke dag opnieuw hoe het met je huid gesteld is. Sta even stil bij hoe ze voelt én trakteer ze op een portie liefde, aandacht en aangepaste verzorging.

Met pure, eerlijke verzorgingsproducten werk je van binnenuit aan een gezonde glow. En dat zie je vanbuiten.

Het volledige assortiment van SELF bevat de krachtboosters Macadamia, Shea Butter, Kokosolie, Arganolie en Aloe Vera. Allen bevatten een hoog percentage aan actieve ingrediënten zoals: vitaminen, antioxidanten, vetzuren … die

  • de huid intens gaan voeden
  • ontstekingsremmend en antibacterieel werken
  • de vochtbalans herstellen
  • stimuleren van collageen en elastine
  • de hoornlaag herstellen…

Wil je SELF leren kennen? Dan is het Facial Discovery startpakket écht iets voor jou! Deze testset bevat vier van onze gelaatsbestellers in een mini-formaat. Op deze manier kan je de producten testen en je huid laten gewennen.

Heb je extra vragen over je huid of onze producten? Je kan ons steeds contacteren via mail (team@naturalself.eu) of laat een berichtje na op Whatsapp (0470 21 99 87).

Liefs, Team SELF

Facial Discovery Kit