5 VRAGEN AAN... ELFI !

5 VRAGEN AAN... ELFI !

Elfi De Bruyn voorstellen, geen makkelijke opdracht, maar ik doe een poging! Creatieve duizendpoot! Auteur van meerdere nailartboeken! En ik denk dat ik ook wel mag zeggen: een beetje een SELF-fan! Hoera! Zelf omschrijft ze zich als MAGIC MAKER en ook al heeft ze al enkele struggles gekend, ze staat met haar twee voeten op de grond en straalt de positieve vibes uit op haar wereld! Daar wil ik wel eens onze #SELF Q&A op los laten!

1.Iedereen is tegenwoordig druk. Maar bij Self hechten we veel aandacht aan me-time! Plan je zelf voldoende tijd voor jezelf in en hoe regel jij de puzzel van werk, gezin en me-time?

De laatste jaren plan ik meer tijd in voor mezelf. Als freelancer ben ik altijd bezig. Ja, soms ga ik ’s middags al eens een kop koffie drinken maar dan ben ik weer tot 23- 24u in de weer. Ik heb het voordeel van vrijheid, maar dat heeft ook soms een keerzijde: namelijk geen rust kennen. 😉 Daarnaast vind ik structuur in chaos, het werkt gewoon voor mij. Toch maak ik de laatste tijd kleine dagelijkse to do lijstjes met alle taken die ik wil afwerken die dag: ja ook de afwas, nagels lakken, … het staat er allemaal op, naast een portie me-tijd. Dat plan ik toch minstens 4 x in de week. Zowel sporten als een wellness moment is voor mij pure verwennerij of een moment voor mezelf. En wil ik nadien de was nog insteken, dan doe ik dit met veel meer plezier! Me time is voor iedereen wat anders. Van mijn planten water geven tot badzout in mijn bad strooien, uit die kleine momentjes haal ik puur geluk. En dat hoort nu eenmaal bovenaan die lijst!

2. Sometimes you win, sometimes you learn in het leven. Welke raad zou jij aan je-jongere-zelf geven?

Goh, ik zou haar zoveel willen vertellen maar eerst pak ik haar eens goed vast en vertel ik haar dat alles wel goed komt. Dat ik me niet zoveel moet aantrekken van wat anderen zeggen, want daar ben ik mee gestopt rond mijn dertigste. Of misschien wel sinds ik in therapie ben. Werken aan mezelf staat gelijk aan mezelf op die eerste plaats zetten. Sommigen kunnen dat erg egoïstisch vinden, maar ik vind het noodzakelijk. Het is net door mezelf op die eerste plaats gedurende een lange periode te zetten dat ik nu nog empathischer kan zijn naar anderen. Toch zou ik het vooral hebben over mijn onzekerheden denk ik. Die zijn er nog, al kan ik alles wat beter relativeren. Ik laat ze niet mijn hele ik overnemen of verschuil me niet langer achter een masker van make-up. Ik hou ervan om minder make-up te dragen en zorg te dragen voor mezelf. Oh, wist ik maar hoe op jongere leeftijd then again, was ik misschien nu niet het meisje dat ik ben op de dag van vandaag. Alles hoort bij een proces dus laat ik ze maar gewoon eens goed vastpakken en fluisteren dat het wel goed komt. Nuff said. 🙂

3. Wat is jouw ultieme favoriete adresje in België!

Eén adresje kiezen vind ik moeilijk. Simpel eigenlijk, waar ze vriendelijk zijn, amandel- of havermelk hebben, bewust nadenken over wat ze serveren of verkopen en ieder adresje waar mijn hondjes meer dan welkom zijn. (lacht)

4. Hoe gaat het met jouw ambitie? On fleek? Welke doelen staan bovenaan jouw prioriteitenlijst in 2017?

Ik heb altijd ambities gehad, al ga ik momenteel wat meer mee met de flow. Ik heb net na lange tijd nog eens een eigen project uitgewerkt samen met cartooniste Eva Mouton. Ik heb vooral de laatste jaren eerst aan mezelf gedacht, voor ik alweer in een nieuwe droom stapte. Wat ik vroeger nogal eens makkelijk deed: van droom tot droom gaan zodat ik niet hoefde te dealen met de realiteit. Ik heb alles overboord gegooid en de stukken van mezelf die ik wilde behouden opnieuw opgeraapt en meegenomen op mijn nieuwe weg. Zo creëerde ik in de eerste plaats wat meer balans, die ik nodig had om vooruit te gaan. Ik ga nu voor meer kwaliteit dan kwantiteit. Ik hoef niet elke maand met iets nieuws te komen, ik hoef niet trots te zijn omdat ik alweer een nieuw boek heb uitgebracht. Ik wil in de eerste plaats trots zijn voor wie ik ben. Ik denk er ook al een tijdje aan om opnieuw te studeren of alleszins meer zin aan mijn projecten te geven. Ik hoop dan ook dat ik in de toekomst vooral mensen mag inspireren en helpen met hun proces door middel van creativiteit. Waar ik vroeger alles snel wilde bereiken, heb ik nu het vertrouwen in dat groeiproces.

5. Oh, je komt een genie-in-a-bottle tegen en je mag drie wensen doen. Ze zeggen altijd dat je wensen niet mag verklappen, maar laten we voor één keer een uitzondering maken. Wat zijn jouw drie wensen?

Drie wensen, dat zijn er best véél hé. 🙂 Nu ik 32 ben en sinds mijn broer papa is geworden voelt het alsof mijn hart werd verruimd op andere vlakken. Je zou dus kunnen zeggen dat mijn wensen anders zijn dan vroeger. Toen ging ik vast voor mijn carrière terwijl nu gaat het me meer om het kleine geluk of mijn wereld delen met iemand bijzonder. En ja hoor, ik wens een kindje. Een hond heb ik al, twee zelfs! haha Ik zou daarnaast ruimte willen wensen waarin we nog meer onszelf kunnen zijn en last but not least en cliché as fuck maar dat mensen liever zijn voor elkaar en voor dieren. Dan zou mijn wereld compleet zijn!

Dankjewel Elfi om in je hoofd en in je hart te laten kijken!

Volg Elfi via haar social media kanalen en haar blog:

Facebook: Elfi De Bruyn

Instagram: @glam_elfi

Twitter: @glam_at_heart

Blog: www.glamatheart.com