Zo gun jij jezelf wat extra me-time

Zo gun jij jezelf wat extra me-time

September staat voor de deur, een drukke periode gevuld met stress en onzekerheden. De eerste dag van school, nieuwe projecten op professioneel vlak en het oppikken van veel te lang uitgestelde dates met vrienden en familie. Je hoort het al aankomen … van je welverdiend me-time momentje zal weinig in huis komen. Big big mistake … want quality time voor jezelf is echt nodig om deze drukke weken door te komen. Daarom lijst ik graag 4 gemakkelijke me-time momentjes op die je dagelijks in je gewone, normale routine kan implementeren.

 

Eerder uit bed, me-time voor de ochtendstress

We kennen het allemaal: de ochtenrush! Kinderen uit bed halen, douchen, aankleden en aan het ontbijt krijgen! En dan moet je tussendoor nog ergens wat tijd vinden om jezelf te wassen, die bad hair day te bedwingen en een outfitcrisis te overwinnen! Ohja en het einddoel: iedereen netjes en op tijd bij de creche, op school of naar het werk!

En waar moet je daar exact wat me-time tussenproppen? Wel, ik geef het toe: het vraagt wel een kleine opoffering van jezelf, maar je hebt er ook écht wat aan: beloofd! Vanaf nu ga jij eerst uit bed. Je zet je wekker vroeger en je gaat vijf minuutjes langer onder de douche! Zo kan jij van dat douchemoment een heerlijk me-time moment maken.

Maak eens tijd om ‘s ochtends je huid te scrubben en nadien te verwennen met een liktje bodybutter. Geniet ook echt van de stilte in huis… want iedereen slaapt nog! Héérlijk. En die outfit-crisis? Die vermijd je door je outfit al van de avond ervoor klaar te leggen! Bye bye ochtend-stress, héllo beautiful day!

Maak eens tijd om ‘s ochtends je huid te scrubben en nadien te verwennen met een liktje bodybutter. Geniet ook echt van de stilte in huis… want iedereen slaapt nog! Héérlijk. En die outfit-crisis? Die vermijd je door je outfit al van de avond ervoor klaar te leggen! Bye bye ochtend-stress, héllo beautiful day!

Koffie drinken zonder smartphone

Een pauze op het werk of thuis? Even een tas koffie(of een thee’tje) nemen en terwijl de actualiteit bijlezen op je smartphone. Dan nog een rondje langs Facebook, Pinterest en Instagram en voor je het weet is je pauze voorbij, je koffie op en heb je weer minutenlang zitten scrollen…

Mijn tip? Leer bewust genieten van je welverdiende pauze en maak er een me-time momentje van. Neem je koffie mee naar buiten voor een frisse neus enlaat je gsm en social media even opzij liggen. Wedden dat je nadien meer relaxt bent dan wanneer je blijft scrollen?

Essential oils

Dadelijk een drukke meeting? Of naar die ouderavond waar je helemaal geen zin in hebt? Toch mag je ook op die momenten jezelf niet vergeten. Ik hou ervan om dan even wat essentiële oliën te gebruiken als aromatherapie. Je hebt van die handige rollerballs met oliën speciaal om te ontspannen of om je op te peppen. Ik bewaar deze standaard in mijn handtas en in de lade van mijn bureau. Gewoon even rollen over je polsen en enkele diepe ademhalingen nemen. Works like a charm! En die deadlines of die overbevolkte supermarkt waar je zo tegenop zag? Daar vlieg je nu door alsof het niks is! Heerlijk!

Wat zijn jouw kleine trucjes om doorheen de dag wat extra me-time in te plannen?

Liefs, Team SELF

Ontdek de SELF me-time verzorgingsproducten hier.